Training

Voor nieuwe leden bieden wij een intensieve cursus van 8 weken aan op de woensdag- en vrijdagavond. De cursus omvat zowel schiet-technische als materialenkennis en is een must voor elke beginnende boogschutter. De prijs is € 80,-; daarvoor krijg je de beschikking over een verenigingsboog, 3 pijlen, een vingertap, armbeschermer en elke les persoonlijke begeleiding van één van onze gediplomeerde trainers!

Tijdens de trainingen steeds een aantal punten aan bod zoals warming-up, schiettechnieken, praktijk en spelvorm. De training wordt opgezet en begeleid door een aantal vaste trainers die zich inzetten om elke week een leuke, gezellige en gevarieerde training te verzorgen. Tijdens de diverse trainingen komen verschillende disciplines aan bod zodat de variatie in het handboogschieten gewaarborgd blijft.

Elke jeugdige en volwassenen kan meedoen met de training. Er is een minimale leeftijdsgrens van 8 jaar i.v.m. de afstand waarover geschoten word. Iemand die jonger dan 8 jaar is kan doorgaans de 18 meter niet of nauwelijks halen. Echter wanneer je jonger bent dan 8 jaar maar toch al redelijk groot bent kan je wellicht toch meedoen. Dit kan dan bepaald worden door de trainer.

Na het volgen van de introductiecursus heb je de basisbeginselen onder de knie en is het zaak vooral veel te schieten. Een overzicht van de trainingstijden (vrije trainingen en trainingen per discipline) staan bij de openingstijden. In het begin mag je een verenigingsboog lenen maar al snel zul je over willen gaan op een eigen boog. Onze trainers en ervaren schutters kunnen je helpen bij het ontdekken welke boog bij jou past. Ook zul je er steeds meer achter komen welke discipline jou het meeste aanspreekt en waar je je verder in wilt ontwikkelen.

Tijdens de trainingen zijn er steeds minimaal één trainer en vele ervaren schutters aanwezig die je verder kunnen helpen. Als je vragen hebt, schiet even iemand aan (figuurlijk!). Klik hier als u de cursus boogschieten wilt gaan doen.

Op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur is er een “doelgroeptraining”

Klik hier voor het aanmelden van deze training.