Petanque

Wat is Petanque?

Jeu de Boules? Dat is toch dat spelletje dat je vaak speelt op de camping?

Ja dat is het zeker, maar het is ook zoveel meer. Wist je dat jeu de boules, of eigenlijk petanque, want dat is het spel waar het hier over gaat, over de hele wereld wordt gespeeld en er nationale en internationale wedstrijden zijn. Dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met ruim 17 duizend aangesloten leden bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB). Dat er een nationale petanque competitie (N.P.C) wordt gespeeld. Maar boven alles dat petanque zo’n ontzettend leuk spel is! Het spel vraagt tactiek, techniek en concentratie en het is een spel voor alle leeftijden.

Wat heb ik nodig?

Petanque wordt gespeeld met een aantal metalen ballen (boules) en een klein houten balletje (het butje genoemd).

Om aan wedstrijden te kunnen meedoen moet je over officieel goedgekeurde boules beschikken. Het gewicht van de boules dient tussen de 650 en 800 gram te zijn, de diameter tussen de 7,05 en 8 cm. Het gewicht en het merkteken worden door de fabrikant in de boules geleverd.

Wat zijn de kosten?

Juniorlid

Ben je onder de 18 jaar oud? En wordt je primair lid? Dan ben je een junior. De kosten bedragen voor jou €4,50 per maand.

Extra lid

Ben je een primair lid bij een andere vereniging? Dan kun je bij Avalon Sports lid worden als extra lid (geen afdracht aan een bond). De kosten bedragen voor jou €6,50 per maand.

Seniorlid

Ben je 18 jaar of ouder? En wordt je primair lid? Dan ben je een senior. De kosten bedragen voor jou €8,00 per maand.

Ben je overtuigd? 

Leuk! We zien je graag. 

Schijf je in