APELDOORN ZUID WEER

Maak kennis met Jeu de Boules/Pétanque

Jeu de Boules? Dat is toch dat spelletje dat je vaak speelt op de camping?

Ja dat is het zeker, maar het is ook zoveel meer. Wist u dat jeu de boules, of eigenlijk petanque, want dat is het spel waar het hier over gaat ,  over de hele wereld wordt gespeeld en er nationale en internationale wedstrijden zijn. Dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met ruim 17 duizend aangesloten leden bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB). Dat er een nationale petanque competitie (N.P.C) wordt gespeeld. Maar boven alles dat petanque zo’n ontzettend leuk spel is! Het spel vraagt tactiek, techniek en concentratie. En het is een spel voor alle leeftijden.

Pétanque of zoals in de volksmond jeu de boules is een heerlijke sport voor jong en oud.

SPELEN

Meedoen

Ik zou zeggen, probeer het toch maar eens. Het is allemaal minder serieus dan het lijkt (of gespeeld wordt) en als je niet direct denkt het allemaal beter te weten, maar je bescheiden naar de lokale regels voegt, vindt men het dikwijls leuk om je er bij te hebben. Natuurlijk kent ook Nederland inmiddels Jeu de Boules clubs. Het spel heeft langzamerhand de wereld veroverd. Voor openingstijden klik hier.

Speellocatie

Landdrostlaan 44 7327 GM Apeldoorn

Telefoon (clubhuis) 06-83718491

Info: secretaris@avalonsports.nl

Tel: 06-25475122

Vakantiegangers

Bent u in onze regio op vakantie of verblijft u regelmatig in deze mooie omgeving op de Veluwe én heeft u last van het pétanque-virus én bent u een bouler die graag een balletje wilt gooien met soortgenoten?
Kom dan langs en doe gezellig mee! bij Avalon-Sports is het heerlijk toeven.

Kijk hier voor de kalender 2019

Speel gezellig een keer mee

Graag zien we u nog eens op deze website of misschien op onze prachtige locatie in Apeldoorn. Wilt u eens vrijblijvend een partijtje mee spelen of de sfeer proeven dan bent u van harte welkom op onze speeldagen. Waar u zal worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Ieder potentieel lid kan aanspraak maken op een kennismakingsperiode.

Openingstijden

Materiaal

Petanque wordt gespeeld met een aantal metalen ballen (boules) en een klein houten balletje (het butje genoemd). Om aan wedstrijden te kunnen meedoen moet men over officieel goedgekeurde boules beschikken. Het gewicht van de boules dient tussen de 650 en 800 gram te zijn, de diameter tussen de 7,05 en 8 cm. Het gewicht en het merkteken worden door de fabrikant in de boules geleverd. De bekendste merken, die in Nederland te koop zijn, zijn.

Obut en La boule.

U kunt hier kijken voor de  goed gekeurde boules

 

Contributie pétanque (jeu de boules)

Jeugdlid Jeu de Boules tot 18 jaar
€ 44,00
Jaar

€ 3,67 per maand

Jeu de Boules met clublicentie
€ 67,55
Jaar

€ 5,63 per maand

Jeu de Boules met wedstrijdlicentie
€ 87,60
Jaar

€ 7,30 per maand

Bent u geïnteresseerd

Dan bent u voor een eerste kennismaking iedere zaterdag welkom van 14:00 tot 17:00  uur aan de Landdrostlaan 44 te Apeldoorn,
waar u zal worden ontvangen met een kopje koffie of thee.

Ieder potentieel lid kan aanspraak maken op een kennismakingsperiode

van 3 maanden, om eerst dan te beslissen of hij/zij lid wil worden van onze gezellige vereniging.

Speel gezellig een keer mee!.

Voor meer informatie:

Henk Heuting
Tel. 0625475122
E-mail: secretaris@avalonsports.nl
Facebook:

http://www.facebook.com/groups/avalonsports

WORD LID VAN

AVALON-SPORTS.

een vereniging waar iedereen zich thuis voelt.