Over

Boogschieten

Barebow, FITA, 3D-schieten, Run-Archery etc.

Petanque

Dat spelletje dat je vaak speelt op de camping. Voor jong en oud.

Clinics

Avalon Sports is bijzonder populair voor personeelsactiviteiten

Wie zijn we?

We zijn een gezellig handboog en jeu de boules vereninging! Met nu ongeveer 200 leden zijn we een moderne en snel groeinde vereninging.  Boulen en handboogschieten zijn bijzonder populair voor personeelsactiviteiten, teambuilding, etc. Avalon Sports verzorgt ook Clinics

Onze twee locaties bevinden zich op 3 minuten loopafstand van elkaar. We hebben een locatie aan de Landdrostlaan 44 met een boulesbaan en een handboogschietbaan. Ons buitenveld voor boogschieten vind je op het voormalige terrein van de korfbalvereniging Atalante. Zie onze contact pagina voor een route beschrijving

Het ontstaan

Avalon Sports begon als twee verschillende verenigingen. Namelijk Jeu-de-Boulesvereniging “Rond & Roestig” en handboogvereniging “Target Archery Apeldoorn”. Op 1 januari 2009 zijn deze verenigingen samengegaan onder de naam ‘Avalon Sports’!

Target Archery Apeldoorn

De oorsprong van Target Archery Apeldoorn ligt in Wenum Wiesel. Waar naast de oude watermolen “De Veluwse Schutters” is gevestigd. Bij deze vereniging werd in de kelder door een kleine groep, boogschieten beoefend.

Tim, de zoon van één van de volwassen leden, had bedacht dat zijn verjaardagspartijtje op zaterdagmiddag zou bestaan uit boogschieten met zijn vriendjes. Eigenlijk kun je zeggen dat het de verjaardag van Tim was waar Target Archery Apeldoorn uit is voortgekomen.

De vader van Tim en enkele collega schutters hebben daar een uitstekend kinderfeestje van gemaakt. Met als gevolg dat zes van de acht elke zaterdagmiddag wilden schieten. Na enkele weken brachten ze opeens meer vriendjes mee en zo werden de collega schutters, jeugdtrainer. “De Veluwse Schutters” was een ideale locatie. Maar de kleine handboogtelg groeide gestaag en al snel werden we te groot. Toen duidelijk werd dat de continuïteit van de jeugdgroep niet gewaarborgd kon worden hebben de jeugdtrainers besloten een nieuwe vereniging op te richten.

Zo werd Target Archery Apeldoorn op 15 december 2008 een feit! Tot aan 2008 is Target Archery Apeldoorn uitgegroeid tot ruim 95 leden waarvan ruim 40 jeugdleden jonger dan 18 jaar.

Rond & Roestig

Medio 1987 werd Rond & Roestig door 7 mensen opgericht. De vereniging had toen geen speelterrein of andere faciliteiten. Vanaf 1988 kreeg de vereniging een stukje terrein aangeboden aan de Landdrostlaan. Nu na ruim 22 jaar nog steeds de huidige locatie.