Op 1 januari 2009 zijn de Jeu-de-Boulesvereniging “Rond & Roestig” en de handboogvereniging “Target Archery Apeldoorn” samengegaan onder de naam

Avalon-Sports beschikt over twee locaties, beide locaties bevinden zich aan de Landdrostlaan in Apeldoorn.

  • Een complex aan de Landdrostlaan 44 in Apeldoorn met boulesbanen en een handboogschietbaan
  • Het andere complex bevindt zich ook aan de Landdrostlaan, dit is op het voormalig terrein van korfbalvereniging Atalante, deze locatie schept ook de mogelijkheden om alle disciplines te schieten. Ook kan op deze locatie alle gewenste afstanden op wedstrijdniveau geschoten worden.

        Avalon-Sports is een moderne, snel groeiende vereniging met ongeveer 210 leden, waarvan ongeveer 40% jonger is dan 16 jaar. Avalon-Sports streeft er naar om op het terrein aan de Landdrostlaan de bestaande kantine uit te breiden tot een hal met voldoende ruimte om voor beide sporten de nodige binnenfaciliteiten te scheppen. De gemeente heeft zich tot nu toe welwillend getoond om mee te werken aan een plan waarin Avalon-Sports haar ambities kan waarmaken. Helaas zijn tastbare bijdragen niet te verwachten.

Boulen en handboogschieten zijn bijzonder populair voor personeelsactiviteiten, teambuilding, etc. Avalon-Sports verzorgt graag Clinics. Dat kan zowel op de Landdrostlaan als op een locatie van uw keuze. Wij komen dan met alle benodigde materialen en ervaren trainers en laten u kennis maken met het boulen en/of handboogschieten. Wij hebben voldoende ervaring om ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking volop mee te laten doen.

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.
Wanneer u nog niet bekend bent met de sporten kunt u als kennismaking enkele keren meedoen om te ervaren of deze sport wellicht uw sport is.
De  openingstijden  staan vermeld op deze site.

Wanneer u besluit om lid te worden van deze uiterst gezellige vereniging, kunt u eerst enige tijd gebruik maken van de materialen van de vereniging.
Het is echter wel de bedoeling dat u dan te zijner tijd uw eigen materiaal aanschaft. De trainers kunnen u op weg helpen in de wereld van handboogschieten en Jeu de Boules.

Rond en Roestig

Medio 1987 werd Rond & Roestig door 7 mensen opgericht.
De vereniging had toen geen speelterrein of andere faciliteiten. Vanaf 1988 kreeg de vereniging een stukje terrein aangeboden aan de Landdrostlaan. Nu na ruim 22 jaar nog steeds de huidige locatie.
In die 22 jaar groeide de vereniging uit naar een flink aantal leden waarbij er ook enkele keren meegedaan werd aan het WK.

Target Archery Apeldoorn

Hoe het begon…

De oorsprong van Target Archery Apeldoorn ligt in Wenum Wiesel waar naast de oude watermolen, D.V.S. “De Veluwse Schutters” is gevestigd.
Bij deze van oudsher lucht- en vuurwapen vereniging werd in de kelder door een kleine groep volwassenen onze mooie sport “het boogschieten” beoefend.

Eigenlijk kun je zeggen dat het de verjaardag van Tim was waar TAA uit is voortgekomen. Tim, de zoon van één van de volwassen leden, had bedacht dat zijn verjaardagspartijtje op zaterdagmiddag zou bestaan uit boogschieten met zijn vriendjes.
De papa van Tim en enkele collega schutters hebben daar een uitstekend kinderfeestje van gemaakt met het gevolg dat zes van de acht blije jongetjes elke zaterdagmiddag wel wilden schieten. Na enkele weken brachten die zes jongetjes opeens heel veel vriendjes mee en werden de papa van Tim en die collega schutters jeugdtrainer.

Hier is min of meer per ongeluk de basis gelegd voor de inhoud van TAA sterk in de ervaringsgerichte instructie. Veiligheid eerst en ga het dan maar uitzoeken en proberen en vooral “zullen we het samen doen”.
Die zaterdagmiddagen werden feestjes van enthousiaste en gemotiveerde trainers met naar kennis hongerende jeugd. Geen wonder dat we aan die zaterdagmiddag niet genoeg hadden en de vrijdagavond ook nodig was om die steeds groeiende stroom jongens, en nu ook meisjes, aan hun trekken te laten komen.

Als kraamkamer voor een jeugdafdeling was D.V.S. ideaal maar de kleine handboogtelg groeide gestaag en al snel werden we een lastige puber binnen de vuurwapen cultuur.
Toen duidelijk werd dat de continuïteit van de jeugdgroep niet gewaarborgd kon worden hebben de jeugdtrainers besloten een nieuwe vereniging op te richten.
Zo werd Target Archery Apeldoorn op 15 december 2008 een feit!

Tot aan 2008 is Target Archery Apeldoorn uitgegroeid tot ruim 95 leden waarvan ruim 40 jeugdleden jonger dan 18 jaar.