Peter Breevaart en Johan Basseleur winnen het Matentoernooi

Apeldoorn 11 mei 2019

Het was zaterdag volop genieten bij Avalon-Sports. Het 2e toernooi (Matentoernooi) ging van start deelnemers uit het hele land waren naar Apeldoorn gekomen om een heerlijke middag pétanque (jeu de boules) te spelen. Het weer werkte flink mee, het toernooi was niet helemaal vol (23) teams), daardoor was er een vrijloting. Om 13:00 uur begon het toernooi. Namens Avalon-Sports willen wij Johan Basseleur even bedanken voor de bananen. Dat was top:

Na 4 partijen spelen was de uitslag als volg.

  1. Peter Breevaart-Johan Basseleur
  2. Andries Hoogheim-Gilles Lescure
  3. Jan Nikerk-Gerrie Kruitbosch

Voor de volledige uitslag klik op de button. Uitslag matentoernooi

Voor foto's: Foto's Matentoernooi

Het volgende toernooi bij Avalon-Sports is op zaterdag 8 juni 2019

De winnaars

WIE DOET ER MEE MET DE ZACO

Drie donderdagavonden om binnen een cluster van district oost gezellig te boulen en elkaar te ontmoeten. Inschrijving is individueel en kan per avond voor € 2 p.p. Inschrijving sluit om 19:15 uur en er worden drie partijen op tijd gespeeld. Iedere speelavond zijn er prijzen voor de winnaars, maar als je meerdere keren meedoet, kun je ook in aanmerking komen voor klassering over de serie.

  •  9 mei afgelast wegens te weinig belangstelling.
  • 23 mei 't Zwijntje Apeldoorn
  • 6 juni JBC Doetinchem

15 juni slotdag JBC 't Harde aansluitend barbecue.

Dus geef u nu op

Er is een gezamenlijke slotdag bij JBV 't Harde op 15 juni 2019 waarbij alle verenigingen van district oost welkom zijn. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats. We beginnen dan om 13:30 uur met drie partijen en aansluitend een barbecue.

 

Opgave voor de barbecue, vul dan het formulier in.

.

Opgave barbecue slotdag ZACO.

 

Verification

EEN nieuwe CONTRIBUTIESTRUCTUUR

ÉÉN LICENTIE

Het onderscheid tussen C- en W-licentie vervalt. Voor die licentie hoeven de leden niet meer apart te betalen. Alle leden hebben gelijke speelrechten kunnen altijd en overal gaan spelen waar ze willen. Ook leden die het spel nog niet zo goed beheersen, kunnen meedoen aan wedstrijden en toernooien. Dit draagt bij aan de gezamenlijke koers; pétanque als competitiesport.

EERLIJKER

Zoals nu het geval is, betalen de spelers voor hun deelname aan wedstrijden, toernooien en competities inschrijfgelden. Dat is het principe ‘you play, you pay’. Dat zal in de nieuwe structuur niet veranderen. Spelers die veel aan wedstrijden meedoen, betalen dus relatief meer voor hun sport dan spelers die dat minder vaak doen. Wel zo eerlijk. Hier tegenover staat dat in de nieuwe contributiestructuur wel alle leden overal aan kunnen deelnemen als ze dat willen. Sportgericht dus. Overigens kunnen ook verenigingen de inschrijfgelden van de spelers (deels) voor hun rekening nemen. Bij een aantal verenigingen gebeurt dat ook al. Ook dat is een keuze die de vereniging zelf maakt.

SPORTGERICHTER

De nieuwe contributiestructuur is simpeler, eerlijker en sportgerichter. Dat alles draagt bij aan onze doelstelling pétanque als competitiesport. Zo bouwen we samen verder aan de toekomst van onze sport. Zodat niet alleen wij, maar ook de komende generaties kunnen genieten van een goed georganiseerde, levendige en mooie pétanquesport in Nederland.

De nieuwe contributiestructuur wordt ingevoerd per 1 januari 2020

OPLEIDING REGIONAAL SCHEIDSRECHTER

De scheidsrechter is een onmisbare schakel op een competitie- of toernooidag. Hij of zij zorgt er voor dat de reglementen goed toegepast worden en verricht objectieve metingen waar nodig. Spelregelkennis en meetvaardigheid zijn hierbij belangrijk. Een goede scheidsrechter beschikt over sociale vaardigheden. Zijn / haar houding en manier van communiceren zijn in grote mate bepalend voor de acceptatie van een beslissing. Een goede scheidsrechter is in staat om zelfstandig te handelen en beslissingen te nemen. De scheidsrechters die door de NJBB worden opgeleid zijn ook bevoegd om wedstrijden of toernooien in de regio te begeleiden, naast die op eigen vereniging.

INTERESSE?

Interesse in een opleiding tot scheidsrechter? Neem dan contact op met de secretaris van Avalon-Sports.

E-mail: secretaris@avalonsports.nl

 

CAMPING toernooi

Zaterdag 8 juni 2019

organiseert Avalon-Sports het

CAMPING toernooi 

Systeem: 4 voorgeloot

Spelen vanaf: 13:00 uur

Aanmelden vanaf: 12:30 uur

Prijzen: Bonnen

Bij dit toernooi is geen licentie nodig.

 

 

 

View More
2019-06-0801:00 PM - 6:00 PM

HOOGZOMER toernooi

Zaterdag 3 augustus 2019

organiseert Avalon-Sports het

HOOGZOMER toernooi 

Systeem: 4 voorgeloot

Spelen vanaf: 13:00 uur

Aanmelden vanaf: 12:30 uur

Prijzen: Bonnen

Bij dit toernooi is geen licentie nodig.

 

 

 

View More
2019-08-0301:00 PM - 6:00 PM

NAJAARSTOERNOOI

Zaterdag 7 september 2019

Houd Avalon-Sports het

NAJAARS toernooi 

Systeem: 4 voorgeloot

Spelen vanaf: 13:00 uur

Aanmelden vanaf: 12:30 uur

Prijzen: Bonnen

Bij dit toernooi is geen licentie nodig.

 

 

 

View More
2019-09-0701:00 PM - 6:00 PM