Run - Archery

Wat is Run-Archery?

We kennen allemaal wel de biatlon waarbij het gaat om langlaufen en geweerschieten. De runarchery is hierop een variant. Nu is het hardlopen en boogschieten. Vanaf 2017 zijn er twee wedstrijd varianten, de teamsprint en de individuele wedstrijd. Tijdens de wedstrijd moet de sporter zijn boog mee nemen tijdens het hardlopen. De pijlen staan in een koker op de schietlijn. Bij elke schietronde worden er 3 gele schijven omgeschoten. Wordt een schijf gemist dan moet de sporter eerst een korte strafronde lopen voordat hij het circuit weer in mag. We trainen op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Avalon-Sports heeft hiervoor een groot buitenveld.

Het is een sport die door iedereen beoefend kan worden. Jeugd vanaf 16 jaar kan instromen. Ben je jonger en wil je toch graag meedoen neem dan contact op met ons.

Wanneer is Run-Archery?

We trainen wekelijks het hele jaar door

Donderdag

19:00 - 20:30

Vrijdag

20:00 - 22:00 (Reguliere training)

Zaterdag

09:30 - 11:00 (In overleg)

Tijdens de training leggen we de nadruk op 3 elementen.

Schiettechniek.

en houding. Elke training wordt er een schietelement benadrukt.Overgang.

van hardlopen naar schieten. We lopen hiervoor korte stukken om even een hoge hartslag te voelen. Iedere deelnemer pakt zijn eigen tempo!

Handelings
vaardigheid.

In combinatie met je focussen. Tijdens een wedstrijd wil je snel kunnen schieten en je focussen. Toch is er van alles dat jou kan afleiden. Hoe ga je daarmee om?

Landelijk betrokken.

Avalon Sports is actief betrokken bij de landelijke stuurgroep van de Run Archery en ondersteunt de 4 landelijke wedstrijden. We organiseren ook eigen wedstrijden.